امور دانشجویی
من تصمیم گرفتم ویزای دانشجویی F-1 را در مباحث خود جا دهم هر چند که آن راهی برای دستیابی به گرین کارت نیست. من به این علت این موضوع را مطرح کردم که موکلین زیادی به دفترم مراجعه کردهاند که هدف اصلی آنان این بود که فرزند خود را برای تحصیل به ایالات متحده بفرستند، و ممکن است هدف شما نیز همین باشد.
دانشجوی خارجی با موانع متعددی برای گرفتن ویزای دانشجویی F-1 رو به رو است. به عنوان نمونه، دانشجو همواره با ماهیت متغیر روند پذیرش های دانشگاه ها مانند آنچه در دانشگاه برکلی کالیفرنیا اتفاق افتاد و دانشگاه پذیرش ۵۰۰ دانشجوی آسیایی را به دلیل SARS لغو کرد، مواجهه است. اما وقتی یک دانشجو در دانشگاهی پذیرش گرفت و I-20 (گواهی حائز شرایط بودن) گرفت، آنگاه می تواند به USCIS (اداره تابعیت و مهاجرت آمریکا) مراجعه و ویزای F-1 بگیرد. برای درخواست این نوع ویزا، دانشجو باید با مراجعه به USCIS مدارک زیر را ارایه دهد:
- مدارک دانشگاهی که خارج از ایالات متحده اخذ شده باشد.
- گواهی تسلط کامل به زبان انگلیسی که اغلب با اخذ نمره قابل قبولی در امتحان تافل به فرد داده می شود.
- سند مالی که امکان دستیابی به منابع مالی را اثبات کند (مانند صورتحساب بانکی) و منبع حمایت مالی دانشجو را نشان دهد.
- نامه حمایت از یک حامی در صورتی که دانشجو بودجه مالی خود را ارایه نکرده باشد.
اگر USCIS درخواست شخص را تایید کند، دانشجو برای مصاحبه در کنسولگری فراخوانده می شود. مامور بخش کنسولی برای دادن یا ندادن ویزای F-1 به شخص اختیار تام دارد. اگر مامور کنسولی مستبدانه به هر یک از اسناد و مدارک ارایه شده مظنون شود یا به این امر شک کند که هدف پنهانی دانشجو مهاجرت به ایالات متحده است – و نه رفتن به کلاس درس – ویزای او رد می شود.
اگر مصاحبه موفقیتآمیز باشد، دانشجوی F-1 پذیرش میگیرد و میتواند در آمریکا بماند، اما فقط تا تاریخ پایان تحصیل که در فرم شماره I-20 قید شده است، به اضافه ۶۰ روز دیگر. دانشجو باید در دانشگاه ثبت نام کرده و سایر شرایط و قیود مندرج در وضعیت F-1 را رعایت کرده باشد، در غیر اینصورت از وی خواسته می شود فوراً به کشور خود بازگردد. دانشجو اجازه ندار همزمان با تحصیل در جایی استخدام شود. چنانچه دانشجو تمایل داشته باشد به دانشگاه دیگری انتقال یابد باید تمام تشریفات از آغاز شروع شود.
در صورتی که پسر یا دختر شما بخواهد در یک دانشگاه دولتی تحصیل کند عامل دیگری که باید در نظر گرفته شود این است که داشتن گرین کارت امکان بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی قابلملاحظهای را برای وی فراهم می کند در حالی که ویزای F-1 این امکان را ایجاد نمی کند. به عنوان مثال، در کالیفرنیا، یک دانشجوی بین المللی در هر دانشگاهی در کالیفرنیا تقریبا ۲۰۰۰۰ دلار اضافی در سال می پردازد. به فرض اینکه دانشجو بخواهد مدرک کارشناسی بگیرد و به تحصیلات خود در سطح کارشناسی ارشد ادامه دهد، پرداخت شهریه تحصیلی بین المللی منجر به هزینه مضاعف دیگری معادل ۱۲۰۰۰۰ دلار امریکا در پایان شش سال خواهد شد. بالعکس، یک دانشجوی دارای ویزای EB-5 برای بهره مندی از کمکهزینه دولتی واجد شرایط خواهد بود و این مبلغ را پس انداز خواهد کرد.
مزایا:
ویزای F-1 برای دانشجویی که تنها هدف وی اخذ مدرک دانشگاهی از یکی از دانشگاههای آمریکا است مناسب است.
معایب:
ویزای F-1 هیچ راهی برای دستیابی به گرین کارت ارایه نمی کند. ویزای F-1 دانشجو را از کمک هزینه تحصیلی و اشتغال محروم می سازد.
نتیجه:
اگر گرین کارت هدف شماست، ویزای F-1 راه مستقیم برای شما نیست و باید هزینه تحصیلی بسیار بالاتری را در طی مسیر بپردازید.
پاسخ دهید